2023. január 27-én bővült a felsőoktatási felvételi tájékoztató, frissen alapított rövid ciklusú (1-2-3 éves) új tanári szakképzettséget adó természettudomány-környezettan ("Z-szak") országos képzéseinek lehetőségével, valamint 6 egyetem hét képzőhelyén (Budapest, Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szombathely) 2023. szeptemberében induló új képzésével.

Összefoglaló táblázat letöltése

Jelentkezés és részletek: www.felvi.hu

A Z-szakos diplomával felső tagozaton (5-8. osztályok) valamennyi természettudományos tantárgy (biológia, kémia, fizika) szaktanárként tanítható, emellett természetesen az integrált természettudomány tantárgy is 5-6.-ban, vagy ahol már bevezették, 7-8.-ban is.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvény tavaly decemberi módosítása nyomán az 1 és 2 éves mesterképzésekre akkor is teljes állami támogatás jár, ha a jelentkező már korábban elhasználta a 12 éves állami felsőoktatási támogatási keretét. Ez azt jelenti, hogy a képzésen való részvétel és a diplomaszerzés sem az intézményfenntartónak, sem a beiskolázott pedagógusnak nem jelent költséget (igaz tudjuk a helyettesítés terhét az intézmény vállalja).

A jelentkezésre legkésőbb 2023. február 15-ig van lehetőség a felvi.hu weboldalon.

Megosztás